Hogyan ápold a bőr óraszíjat?

Mindenki szeretné, ha kedvenc bőr óraszíja sokáig szép maradna. Ha megfelelően ápolod, akkor évekkel tovább tudod majd használni. Lássunk néhány hasznos tippet!
apple watch szíj

Kerüld el az óraszíj gyűrődését, amikor fel vagy leveszed azt

Sokan hajlamosak arra, hogy a szíjat teljesen hátrahajlítsák, mikor felveszik az órát. Ez idővel szükségtelen igénybevételnek teszi ki a óraszíjat és gyűrődéseket okoz a bőrön. Ha a bőr nem megfelelően van ápolva, akkor ez végül repedéshez vezet.

Leather care

Rendszeres időközönként tisztítsd meg

Egy óra bőrszíja minden nap érintkezik a bőrünkkel és egy idő után port és mindenféle koszt gyűjt össze. A bőrszíj óvatos, megfelelő eszközökkel történő tisztítása nem csak megóvja a bőrt, de könnyedén megszabadulhatsz a rárakódott kosztól is.

Először is vedd ki az órából a bőrszíjat, majd töröld meg egy száraz pamutdarabbal. Ez eltávolítja a rárakodott felületi port, így a későbbi nedves tisztításnál nem sérted fel a szíj felületét.

Óvatosan töröld át puha, enyhén szappanos meleg vizes ronggyal. Soha ne áztasd be, és ne tartsd a csap alá a bőrszíjat! Ha ezzel megvagy, száraz pamutdarabbal töröld át az egészet. Miután megtisztítottad, tedd egy jól szellőző helyre és várd meg, amíg teljesen megszárad.

Kend be jó minőségű bőrápolóval

Olyan színtelen ápoló bőrápoló terméket használj, amely víztaszítóvá teszi és csak minimálisan van sötétítő hatással a bőrre. Először mindig teszteld a szíj hátulján a kondicionálót, és ügyelj arra, hogy ne jusson túl sok a varráshoz, mivel egyes kondicionálók fehér színűek lesznek a száradás után és nehezen távolíthatók el. Egy kis mennyiséget tegyél az ujjadra, majd kíméletesen masszírozd azt a szíjba.

Krizsán Csaba (Viljar)
Krizsán Csaba (Viljar)

Kövesd írásainkat a Viljar blogon, hogy értesülj a legfrissebb hírekről és újdonságokról.

Viljar Limited Edition
Apple Watch szíj

Különleges valódi bőr óraszíj Series 6 5 4 3 2 1 modellekhez. A feltűnő, mégsem harsány színekkel könnyen a társaság középpontjába kerülhetsz. Szerezd meg, amíg a készlet tart!