Továbbfejlesztett alváskövetés jön az Apple Watch órákba

Az Apple Watch jelenleg még nem rendelkezik saját alvásfigyelő szoftverrel, a vállalat olyan alváskövetési megoldáson dolgozik, amelynek működéséhez nincs szükség külön hardverre.

A fejlesztések már korábban megkezdődtek

Az elmúlt időszakban számos spekuláció látott napvilágot az Apple Watch órák alváskövetés funkciójával kapcsolatban, különösen azt követően, hogy a cég még 2017-ben megvásárolta a Beddit-et, amely a Beddit Sleep Monitor termék és hozzá tartózó alkalmazás gyártója. A felvásárlással nem csupán a technológiához, de sok millió adathoz is hozzájutott az Apple, ami nagyot lendíthet a fejlesztéseken.

Az Apple Watch jelenleg még nem rendelkezik saját alvásfigyelő szoftverrel, de számos alkalmazás érhető már el az órára, ami tudja ezt a funkciót, melyek közül talán az egyik legnépszerűbb az AutoSleep program.

Apple Watch alvásfigyelés
Apple Watch alvásfigyelés

Kiszivárgott értesülések

A 9to5Mac belső forrásoktól szerzett értesülése alapján a vállalat az Apple Watch olyan alváskövetési megoldásán dolgozik, amelynek működéséhez nincs szükség külön hardverre. Az új funkció bejelentésére várhatóan szeptember 10-én kerül sor, amikor a vállalat bejelenti a következő generációs iPhone készülékeket és esetleg egy titán és kerámia opciókkal ellátott Apple Watch-ot is.

Az új szolgáltatás – amelyet a fejlesztők Burritonak vagy „Time in Bed tracking”-nek hívnak – lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Apple Watchot az ágyban is használja. Ha a felhasználónak egynél több Apple Watch-a van, akkor választhat egyet és a kijelölheti alvás monitorozóvá.

Alvás közben az Apple Watch több érzékelő segítségével nyomon követi a felhasználó alvásminőségét, beleértve a személy mozgását, pulzusát és a zajokat. A felhasználó alvásminőségére vonatkozó adatokat az Egészség alkalmazásban és az Apple Watch új Alvás alkalmazásában teszik elérhetővé.

Lefekvés előtt töltés figyelmeztetés

Az Apple Watch alvás közbeni viselésének egyik problémája, hogy sok felhasználó éjszaka tölti az Apple Watch-ot. Az Apple ezen is gondolkodott és kifejlesztett egy olyan funkciót, amely emlékezteti a felhasználót, hogy előzetesen töltse fel óráját elalvás előtt, hogy éjszaka kibírja az akkumulátorral a folyamatos működést.

Az még nem derült ki, hogy az új alváskövetési funkciót – amely feltehetően nem igényel új hardvert, hanem szoftveres megoldás lesz – bejelentik-e az Apple Watch új modelljének szeptember 10-i eseményén. Az eseményt rendhagyó módon a YouTube-on is élőben követhetjük, magyar idő szerint 19 órától.

Viljar Limited Edition
Apple Watch szíj

Különleges valódi bőr óraszíj Series 5 4 3 2 1 modellekhez. A feltűnő, mégsem harsány színekkel könnyen a társaság középpontjába kerülhetsz. Szerezd meg, amíg a készlet tart!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Megosztás Facebook-on
Share on twitter
Megosztás Twitter-en
Share on linkedin
Megosztás Linkdin-en
Share on pinterest
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Close Menu
×

Cart

VIP

CSATLAKOZZ A KLUBHOZ!

10%

KEDVEZMÉNY MINDEN TERMÉKRE

( Ha bezárod ezt az ablakot, akkor nem jelenik meg többet! )