Hogyan segíthetsz a telefonfüggőségeden?

A telefonfüggőség súlyos problémákat is okozhat. Az Apple Watch segíthet ezen, miközben stílusossá válhatsz. Azt is megmutatom, hogy hogyan!

A telefonfüggőség súlyos probléma

Nem titok: sok időt töltünk (és vesztegetünk el) a mobiltelefonunkkal. Az okos-telefon tulajdonosok 46 százaléka jelentette ki, hogy a telefonja nélkül nem tud élni. És a telefonfüggőségnek nap, mint nap látjuk a bizonyítékát mindennapi életünkben. Még ha a barátainkkal is vagyunk együtt, vagy épp vacsorázzunk családunkkal vagy más, számunkra fontos emberekkel, az okostelefonok mindenhol felbukkannak.

A Facebook, az Instagram, a YouTube elvonja a figyelmünket és rengeteg időt töltünk velük ahelyett, hogy kapcsolatba kerülnénk és beszélgetnénk a velünk élő emberekkel. És ha a telefonunkat munkaeszközként is használjuk, a helyzet még rosszabb lesz. Annak ellenére, hogy sokan nem is akarják, hogy állandón a telefonjukkal foglalkozzanak, mégis megtörténik velük.

Az okostelefon-függőségnek sokszor mellékhatásai is jelentkeznek, úgymint az alvászavar, a stressz, a társadalmi elszigetelődés, a szorongás és a depresszió.

Az Apple Watch segíthet a telefonfüggőségeden

Ez valóban így van: a technika képes a technikával harcolni. Az Apple Watch óra valóban megoldás lehet az „iPhone-függőség” elleni harcban, ugyanis nagy különbség van a két eszköz használata között.

Amikor előveszed az okos-telefonodat, hogy megnézd az emaileket, az SMS-eket vagy hívásokat, a figyelmet más alkalmazások (például a Facebook, az Instagram vagy a Snapchat) is elvonják. A legtöbbször általában elkezdesz valamit csinálni a telefonodon és egyszer csak azt veszed észre, hogy kisvártatva már egy teljesen más dolgot csinálsz. Közben pedig állandó szorongással élsz, amit úgy hívnak FOMO („Fear of Missing Out” angol kifejezés betűiből tevődik össze), ami magyarul nagyjából annyi tesz „félelem attól, hogy lemaradunk vagy kimaradunk”.

Az Apple Watch használatával megnézheted az SMS-eket, az e-maileket, stb., de kevésbé ösztönöz arra, hogy rögtön a válaszolj is. A telefonodat nyugodtan lenémíthatod, mert tudod, hogy az Apple Watch értesít, ha keresnek.

Tehát, miközben a telefonnál kényszert érzel arra, hogy azonnal reagálj az üzenetekre, a Watch órával ez másképpen működik, mert nem ragad el magával úgy, mint a telefon, és így lehetővé teszi, hogy a saját pillanatodban élj. Tudod, hogy mi történik „máshol”, de van időd mérlegelni, hogy az elég fontos-e ahhoz, hogy megszakítsd az általad végzett tevékenységet (például egy fontos email megírását a telefonodon), vagy csak valami jelentéktelen dolog, ami várhat.

Telefonfüggőség

Hogyan szokj le a telefonodról

Az Apple Watch beállításaiba belépve kikapcsolhatod az összes olyan értesítést, amelyet nem tartasz szükségesnek. Letilthatod a hangokat, de rezgéseket meghagyhatod. Így online vagy, de mégsem teljesen.

Ezenkívül nyugodtan a táskádban vagy zsebedben hagyhatod a telefonodat. Így nem sérted meg a beszélgető partneredet azzal, hogy állandóan, akár percenként a telefonodat ellenőrzöd. Ami valljuk be őszintén elég idegesítő és modortalan dolog.

Hogyan tedd mindezt stílusosan

Az Apple Watch segítségével nem csak a telefonfüggőségeden lehetsz úrrá, de stílusos kiegészítőként is használhatod. A különféle színű órát választhatsz magadnak az Apple kínálatából, aminek a szíját könnyedén a saját stílusodhoz illeszkedőre cserélheted le.

A Viljar a maga részéről lehetőséget teremt arra, hogy olyan pántot válassz, amely tükrözi a személyiségedet, vagy a stílusodat és kifogástalanul illeszkedik az öltözékedhez is.

Ily módon, ha felemeled a csuklódat, hogy megnézd az időt, miközben valaki beszél veled, úgy is értelmezheti, hogy ez csak egy elegáns módja volt annak, hogy megmutasd a legújabb divatos óraszíjadat, és nem a figyelmetlenség jele. Jobb társadalmi élet, kipipálva.

Viljar Limited Edition
Apple Watch szíj

Különleges valódi bőr óraszíj Series 5 4 3 2 1 modellekhez. A feltűnő, mégsem harsány színekkel könnyen a társaság középpontjába kerülhetsz. Szerezd meg, amíg a készlet tart!
Ezeket olvastad már?

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás Facebook-on
Megosztás itt: twitter
Megosztás Twitter-en
Megosztás itt: linkedin
Megosztás Linkdin-en
Megosztás itt: pinterest
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások