Apple Watch számlap megosztás jön a watchOS 7-ben

A watchOS 7 új funkciója, hogy megoszthatod a beállított számlapokat más Apple Watch felhasználókkal akár a közösségi média segítségével. Hogyan is? Lássuk!
apple watch szíj

A watchOS 7 egyik leginkább várt funkciója, amely izgalomba hozza a felhasználókat, hogy megoszthatjuk a létrehozott és beállított számlapokat más Apple Watch felhasználókkal. Ez egy aprónak tűnő, mégis hasznos új képesség, amely megkönnyíti a személyre szabott számlapok megosztását másokkal üzenetben vagy a közösségi média segítségével is.

Számlap megosztása

Első és legfontosabb újítás, hogy meg lehet majd osztani a számlapot az Apple Watch alkalmazásban az iPhone-on. Az Apple Watch alkalmazásban végig görgetheted a számlapok gyűjteményét, és a beépített megosztás funkció segítségével könnyedén elküldheted valakinek üzenetben, emailben és még sok más platformon keresztül is.

A számlapokat közvetlenül az Apple Watch-ból is megoszthatod, ha hosszan megnyomod a kijelzőt, majd az alján az új, megosztás ikont választod. Míg a telefonon számos különböző platformon meg lehet osztani a számlapokat, addig közvetlenül az Apple Watch-on történő megosztás csak az üzenetekre korlátozódik, legalábbis a beta-1 verzióban.

Amikor valaki megosztja veled az Apple Watch számlapját, a folyamat nagyon egyszerű. Megnyitod, akár egy linket, és az iPhone alkalmazás beolvassa. Az óra segítségével pedig közvetlenül is hozzáférhetsz az üzenetek útján megosztott számlapokhoz, és hozzáadhatod azokat anélkül, hogy a telefonodat használni kellene.

Komplikációk komplikáció nélkül

Jelenleg még kicsit bénán néz ki, ha például Twitteren vagy máshol osztod meg a számlapot, mert egyszerűen egy iCloud linkként jelenik meg, amit először menteni kell, majd megnyitni az iPhone-on az Apple Watch alkalmazásban.

Számlap megosztása

A legjobb az egészben, hogy ha egy olyan Apple Watch számlapot oszt meg veled valaki, amiben olyan komplikáció (alkalmazás) van, amelyet még nem telepítettél, akkor a Watch alkalmazás lehetővé teszi, hogy ezt a számlap hozzáadása előtt egyszerűen letölthesd. Azt is választhatod, hogy a komplikáció letöltése nélkül adod hozzá a számlapot. Persze ekkor az nem is fog megjelenni rajta.

Ezenkívül, ha hozzáadtad a megosztott számlapot, akkor azt utána szabadon testre szabhatod, akárcsak bármely más kinézetet. Így tulajdonképpen sablonként használhatod más emberek számlapjait, és testre szabhatod a komplikációkat és a színeket, vagy amit csak szeretnél.

Számlap gyűjtemény az Apple-től

Az Apple azt is bejelentette, hogy az App Store-ban megtalálható lesz egy számlap gyűjtemény. Ez ugyanúgy, mint ahogy az App Store emeli ki az alkalmazásokat és a gyűjteményeket, kiemel majd a legjobb testreszabott Apple Watch elrendezések közül néhányat. Mivel a watchOS 7 béta verzióval rendelkezik csak, még nem állnak rendelkezésre ilyen gyűjtemények, de az Apple már áttekintést nyújt arról, hogy hogyan is fog ez az egész működni.

És persze az Internetről is lehet majd elrendezéseket, számlapokat letölteni. Például egy olyan cég, mint a Nike, a weboldalán kínálhat fitneszre beállított számlapokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén hozzáadják ezt Apple Watch-ukhoz.

Fontos megjegyezni, hogy ezek egyike sem egyenértékű harmadik fél számlapjaival, mivel a hozzáadott számlapok továbbra is az Apple által előre telepített stílusokon alapulnak, így lényegében nem újak, csak az elrendezést és komplikációkat lehet továbbra is beállítani. A watchOS 7 mindössze megkönnyíti kedvenc beállításunk megosztását másokkal.

Mit gondolsz az Apple újításáról a watchOS 7 operációs rendszerben? Fogod használni? Írd meg kommentben!

Krizsán Csaba (Viljar)
Krizsán Csaba (Viljar)

Kövesd írásainkat a Viljar blogon, hogy értesülj a legfrissebb hírekről és újdonságokról.

Viljar Limited Edition
Apple Watch szíj

Különleges valódi bőr óraszíj Series 6 5 4 3 2 1 modellekhez. A feltűnő, mégsem harsány színekkel könnyen a társaság középpontjába kerülhetsz. Szerezd meg, amíg a készlet tart!