A kiszállítás továbbra is zavartalan (1-2 munkanap) és 25.000 Ft felett ingyenes!

Minden, amit az Apple Watch 5-ről eddig tudunk

A 4-es sorozat nagy siker volt az Apple részéről, de mikor kerül a piacra az új modell, és milyen újításokat és paramétereket várhatunk tőle? Összegyűjtöttük azokat az információkat és pletykákat, amit az Apple Watch 5-ről tudni lehet. FRISSÍTVE: 2019. szeptember. 10.

A 4-es sorozat nagy siker volt az Apple részéről, de mikor kerül a piacra az új modell, és milyen újításokat és paramétereket várhatunk tőle? Összegyűjtöttük azokat az információkat és pletykákat, amit az Apple Watch 5-ről tudni lehet. FRISSÍTVE: 2019. szeptember. 10.

A legfontosabbak

Szeptember 10-i eseményén jelentette be az Apple az Series 5 részleteit. Címszavakban:

 • A boltokba 2019. szeptember 20-án kerül majd.
 • $399-tól indul az ára, az LTE modellek $499-tól.
 • Always-on kijelző és iránytű lesz benne, 18 órás üzemidőt ígérnek.
 • WatchOS 6 operációs rendszer fut rajta.
 • 100% újrahasznosított aluminum ház: arany, space black és szürke színben.
 • Lesz Titanium is világos és sötét kivitelben, valamint fehér kerámia, ezek feltehetően drágábbak lesznek.

Olvasd el cikkünket az >>> Apple Watch 5 tesztekről <<<!

Apple Watch 5

Amit augusztusban írtunk

Az Apple Watch Series 4 jelentős előrelépésnek számított az okosórák iparági elsőségének megtartásában. Gyorsabb, vékonyabb és nagyobb képernyős volt, mint az elődei, és új egészségügyi jellemzőket is tartalmazott, mint például az esésérzékelés és a jobb szívérzékelő, valamint az EKG funkció.

Azonban a technológia gyorsan halad előre, és már azon tűnődöm, hogy mit várhatunk az 5-ös sorozattól. Mikor fog megjelenni, hogy milyen lesz, és milyen új funkciókkal és technikai jellemzőkkel fog rendelkezni? Ebben a cikkben összefoglaltuk a kiszivárogtatott információkat és pletykákat, amelyek közül az utóbbi az, hogy egy új alvásmérőt hónapokon át teszteltek az Apple Park egy titkos helyén.

Összefoglalva gyorsan, hogy mi is az, amit eddig tudunk:

 • Az Apple Watch 5 megjelenés várhatóan 2019 szeptemberében lesz (hivatalos információ azonban még nincsen róla).
 • A watchOS 6 előre telepítve lesz rajta.
 • A legújabb S5 processzor chip hajtja.
 • Nagy hangsúlyt fektetnek az alvás követésre.
 • Talán lesz glükóz érzékelő is benne.
 • Egy szabadalom arra utal, hogy a kamera a szíjba integrált lesz.
 • A legolcsóbb Apple Watch 5 valószínűleg 399 dollárba kerül majd (az S4 árkategóriája).

De nézzük sorban, hogy mire is alapozzuk ezeket a spekulációkat.

Apple WatchOS 6

Lesz-e egyáltalán Apple Watch 5 megjelenés?

Bizton kijelenthetjük, hogy: igen. Az Apple Watch piaci számai ugyan nem éri el az Apple iPhone-ból vagy Mac-ből származó nyereséget, de ez a legsikeresebb okosóra és sok paraméterében a legsikeresebb óra, így az Apple biztosan nem szünteti be a fejlesztését.

Lesz-e új generációs Apple Watch 2019-ben? Igen! Nagy a nyomás mind a vásárlók, mind az elemzők felől, hogy 2019 szeptemberében kerüljön piacra, ugyanúgy, mint 2018 szeptemberében a 4-es sorozat esetében.

Minden évben volt új Watch?

Igen, szinte mindig ugyanakkor. Az eredeti és a második generációs modellek között majdnem 18 hónapos szünet után 2016 szeptemberében, 2017-ben és 2018-ban is szeptemberben jelent meg az új modell:

 • Apple Watch (eredeti, „0”): 2015 áprilisában indult
 • 1. sorozat: 2016. szeptember
 • 2. sorozat: 2016. szeptember
 • 3. sorozat: 2017. szeptember
 • 4. sorozat: 2018. szeptember

Mennyibe kerül majd?

Azt várjuk, hogy az 5-ös sorozat 399 dollárról indul. 2019 májusában a 4-es sorozat aktuális ára a legolcsóbb formában (alumínium, sportszíj):

 • Apple Watch Series 4 (40 mm, csak GPS): $399
 • Apple Watch Series 4 (44 mm, csak GPS): $429
 • Apple Watch Series 4 (40mm, LTE): $499
 • Apple Watch Series 4 (44 mm, LTE): $529

A rozsdamentes acél házzal 699 dollár a kezdőár, és néhány egyedi modell ára akár 1499 dollár is lehet.

Ezek a számok mind a korábbi évek növekedését tükrözik, és összhangban állnak az Apple által az utóbbi időben produkált általános tendenciával, amely meglehetősen drasztikus áremelkedés mutatott az iPhone és iPad esetében is. Reméljük, hogy az elszállt árak időszaka nem tart sokáig, és hogy a vállalat célja, hogy az 5-ös sorozat ugyanolyan kezdő árral legyen elérhető, mint a 4-es sorozat volt. Pontos számok még nem ismertek, szóval még okozhatnak meglepetéseket is a nagy izgalommal várakozó vevőknek.

Dizájn

Az elvetemült Apple rajongókon kívül a legtöbb ember azt mondaná, hogy a 4-es sorozat pontosan úgy néz ki, mint az előző három Apple Watch, és ez nehezen vitatható – az általános tervezési elv, a görbék és az élek, az arányok mind közel ugyanazok, mint korábban. Azonban az alig észrevehető, iteratív frissítések világában (és három, olyan modell után, amely valóban pontosan ugyanaz volt), felismerhetjük, hogy a 4. sorozat tervezési változásai viszonylag radikálisak voltak.

Lényegében a képernyő nagyobb, de laposabb, és jelentősen nagyobb képernyő felületet kapott, anélkül, hogy az óra mérete jelentősen nőtt volna.
Mindenesetre az Apple Watch design története azt sugallja, hogy a 2019-es frissítésben sem várható sok változás. Miután három generáció és négy modell esetében gyakorlatilag megegyezett a kinézet, azt várjuk az Apple-től, hogy ezúttal is lényegében ugyanazokat a dolgokat tartja fenn, és az 5-ös sorozatban elsősorban a belső változásokra összpontosít majd.

A korábban megemlített kerek képernyőnek ebben az évben is nagy hájpolói vannak, mint ahogyan minden évben, de ez nehézségekkel járna a watchOS fejlesztésénél: az Apple nem akarja, hogy két külön szoftvert kelljen implementálnia a négyszögletes és kerek képernyőre egyszerre, így ez a dizájn jó ideig nem várható.

Apple Watch Series 5

Paraméterek és új funkciók

Először is a nyilvánvaló dolgok: az Apple 5-ös sorozat az S5-ös processzorral készült, amely feltételezi a sebesség növekedést az előző generációhoz képest – de ez nem fog érvényesülni a valós használatban, mert a 4. sorozatnak továbbra is képesnek kell lennie futtatni minden rendelkezésre álló alkalmazást és az aktuális operációs rendszert, ugyanúgy, mint korábban. Az S5 azonban nagyobb lehetőségeket biztosít a jövőben.

A beépített tárolót (16 GB) viszonylag nemrégiben fejlesztették a 3. sorozatú mobil-modellek számára, és az összes 4. sorozatú modellbe beépítették (a korábbi kiadások 8 GB-osak voltak). Mivel egy hordozható készülékek számára nincs valós igény ennél nagyobb tárhelyre, ezért azt várjuk, hogy az 5-ös sorozat szintén 16 GB-os lesz.

Lehet, hogy az Apple megnöveli a Watch képernyőjének felbontását? A 4-es sorozatú modellek nagyobb felbontással rendelkeznek, mint az előző generáció, de ez csak a nagyobb képernyő területet miatt van, a képpont sűrűsége ugyanaz a 326ppi maradt, mint a korábbiaknál. Nem mondhatjuk, hogy valaha is láttunk olyan Apple Watch kijelzőt, amely elfogadhatatlanul elmosódott volt, de ugyanezt elmondhattuk az iPhone 4-ről is, és nézzük meg, milyen nagyot léptek tovább a mobiltelefonok területén.

Végül: észrevehettük, hogy a 2. sorozat óta fokozatosan csökken az akkumulátor teljesítménye. Minden egyes generáció szubjektív tesztjeinkben egy kicsit kevesebb időt bírt a töltések között, mint a korábbi modell – a nagyobb teljesítményű chipek eredménye, nagyobb képernyők és a hely hiánya a nagyobb akkumulátorcellák számára. Ha az Apple hajlandó kompromisszumot kötni más területeken, vagy ha az akkumulátortechnika eléggé tovább lépett, hogy lehetővé tegye, akkor az 5. sorozat képes lesz megfordítani ezt a zavaró trendet.

Egészségügyi funkciók

Az új funkciók tekintetében nehezebb előrejelzéseket készíteni, de úgy hisszük, hogy az egészség és a fitness marad az Apple prioritásai között.

A régóta várt glükóz érzékelőt bevezethetik, szeretnénk, ha a gyorsulásmérő pontosabbá válna, hogy a készülék megbízhatóbban tudja kitalálni, hogy milyen edzés az, amit a felhasználó elkezdett csinálni, és ezt gyorsabban megteheti majd.

Néhányan még azt is feltételezik, hogy az 5. sorozat képes lesz mérgező gázok észlelésére, ami elég praktikus volna.

A legtöbben ugyanakkor úgy vélik, hogy a közelgő Apple Watch frissítés nagyobb hangsúlyt fektet az alváskövetésre. Egy 2019. februári posztban azt állították, hogy a vállalat több hónapig alvásfigyelőt tesztelt az Apple Park egyetem titkos helyein, hivatkozva „belsős emberekre”. Ez vonzónak tűnik ugyan, de érdemes felkészülni a csalódásra is, mert inkább 2020-at jelölnénk meg a várható kiadásának. Jobban illeszkedik inkább a 6-os sorozat elindításához.

Apple Watch 5 kamera

Kamera

A lehetséges új funkciók listájának utolsó része egy beépített kamera. Ami inkább egy misztikum, legalábbis addig, amíg szilárd bizonyítékok nem léteznek rá.
A pletykák szabadalmi tevékenységre alapozódnak. Köztudott, hogy a nagy cégek rendszeresen szabadalmaztatják az ötleteket, amelyekről a jövőben, valamilyen távoli ponton döntenek majd, hogy folytatják-e. Néha pedig szándékosan szabadalmaztatják azokat a dolgokat, amelyek nincsenek fókuszban náluk, csak hogy a versenytársakat dolgát megnehezítsék, vagy félrevezessék őket.

Ami tény, hogy az Apple szabadalmat nyújtott be, amelyet a szíjba integrált kamerát tartalmaz, amellyel az okosórával is lehet kényelmesebben fényképeket vagy videót készíteni. Szkeptikusak vagyunk azonban azzal kapcsolatban, hogy ez a megoldás megközelítené az okostelefonok kamera rendszereinek minőségét és kényelmi követelményeit.

Milyen szoftvert futtat az Apple Watch 5?

A Series 5 előtelepített watchOS 6-tal érkezik majd.

Ez a szoftverfrissítés június 3-án került bemutatásra a WWDC 2019-en, de a szoftver végleges nyilvános változatának megjelenése valószínű, hogy egybeesik az 5-ös sorozat indulásával. Béta verzióban azonban már elérhető! Olyan izgalmas fejlesztéseket ígérnek, mint a tevékenységtrendek, cikluskövetés, hallásmegóvás, új számlapok, és App Store a csuklódon. Izgatottan várjuk.

Titanium és Kerámia

Titanium és kerámia ház

FRISSÍTVE (aug. 17.): Az iHelp brazil cég az watchOS 6 operációs rendszer vizsgálata során olyan nyitókép animációkat talált, amely alapján az Apple új kerámia és titanium modelleket fejleszt. Az Apple Watch 2. és 3. sorozatnak egyszer már volt kerámia modellje, de annak gyártását megszüntették.

Azt még nem tudni, hogy az új prémium házak a 4-es vagy az 5-ös sorozatot erősítik-e majd, de egyre biztosabbak lehetünk benne, hogy a 40mm és 44mm óraméret vélhetően nem változik az új sorozat esetében sem.

Viljar Limited Edition
Apple Watch szíj

Különleges valódi bőr óraszíj Series 5 4 3 2 1 modellekhez. A feltűnő, mégsem harsány színekkel könnyen a társaság középpontjába kerülhetsz. Szerezd meg, amíg a készlet tart!
Ezeket olvastad már?

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Megosztás Facebook-on
Share on twitter
Megosztás Twitter-en
Share on linkedin
Megosztás Linkdin-en
Share on pinterest
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Close Menu
×

Cart

VIP

CSATLAKOZZ A KLUBHOZ!

10%

KEDVEZMÉNY MINDEN TERMÉKRE

( Ha bezárod ezt az ablakot, akkor nem jelenik meg többet! )